Blog

Ziua Internaţională A Carităţii

În fiecare an, în data de 5 septembrie, se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Carităţii. Nobilul gest de a oferi bunuri celor nevoiaşi sau aşa-numitul act de caritate reprezintă factorul care relevă umanitatea din noi.

Această dată nu a fost aleasă la întâmplare, data de 5 septembrie coincide şi cu trecerea la cele veșnice a Maicii Tereza de Calcuta, care a primit Premiul Nobel pentru Pace în 1979 „pentru activitatea întreprinsă în lupta de a depăși starea de sărăcie și suferință, care constituie, de asemenea, o amenințare la adresa păcii”.

Caritatea completează serviciile publice în sănătate, în educație și de protecție a copilului, contribuind la dezvoltarea culturii, științei, sportului, protejarea patrimoniului cultural și natural. Acestea sunt printre cele mai relevante argumente aduse în susținerea marcării unei zile internaționale pentru gesturile frumoase pe care oamenii le fac.

Voluntariatul, donaţiile de bani, de bunuri şi de timp, sunt actele de caritate care au scopul de a îmbunătăţi viaţa umană de zi cu zi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Folosim cookie-urile în scopuri de marketing și analiză pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Mai multe detalii